Thursday, March 29, 2012

AIDA64 Extreme Edition 1.85 - Besplatno

img1File AIDA64 je moćan alat za prikaz informacija o sistemu, benchmarking i dijagnozu koji može pružiti mnogo informacija o trenutnom stanju vašeg računara.
Program je u mogućnosti reći vam mnogo o vašim hardverskim komponentama u računaru bez potrebe za otvaranjem kućišta. Model matične ploče, CPU tip i brzina, chipset detalji, vrsta memorije i brzina, BIOS datum i verzija i mnoge druge korisne informacije za istraživanje biće vam na raspolaganju.
Možda planirate overlokovanje vašeg sistema? Korisna “Overclock” stranica (u “Computer” delu stabla) daje pojedinosti o trenutnoj brzini CPU-a, CPU množitelju, FSB brzini, QPI brzini, GPU brzini, itd. Takođe, “Senzor” stranica će vas konstantno obaveštavati o trenutnim temperaturama komponenti sistema (matična ploča, procesor, GPU, GPU memorija i diskovi, ako vaš hardver to podržava), brzini ventilatora, naponu i još mnogo toga.
Devices” dio radi kao nadograđena verzija Device Manager-a, pokazujući sav instalirani hardver na računaru, konektovane USB uređaje, informacije o štampaču i ostalim uređajima.
AIDA64 ne daje informacije samo o hardveru. Može vam takođe mnogo toga reći o vašoj trenutnoj Windows instalaciji, pokrenutim procesima, sistemskim drajverima, servisima i još mnogo toga. Detalji o konfiguraciji sistema uključuju “Startup” programe, zakazane zadatke i tako dalje. Pri ruci vam je i “Licence” stranica koja je u stanju prikazati ključeve za neke od programa, što vam može pomoći da na  jednostavan način načinite njihovu sigurnosnu kopiju.
Ako ste više zainteresovani za rešavanje softverskih problema onda ćete ceniti AIDA64Event Viewer Log”, koji može brzo markirati greške u aplikacijama koje bi inače propustili.
Možda ste zabrinuti za sigurnost vašeg računara? Sigurnosni dio prikazuje ključne sigurnosne postavke Windows-a (DEP, UAC, “Windows Update” podešavanja i više) i popis instaliranih Windows zakrpa, kao i pojedinosti o bilo kojem firewall-u ili antivirusnom paketu koji koristite.
AIDA64 takođe pruža neke vrlo korisne provere (benchmarks) za merenje brzine vašeg CPU, RAM-a ili diskova.
I dok sve ove funkcije mogu na prvi pogled izgledati prenatrpano, dobro osmišljen interfejs čini program iznenađujuće jednostavnim za korištenje. Vi jednostavno možete pregledati stablo i kliknuti tačno na funkciju koja vam je potrebna kako biste vidjeli svoj izveštaj (npr. Motherboard < Memory za izveštaj o upotrebi RAM-a). Pri ruci vam je “Favorite” opcija menija koja sadrži sve najčešće korištene funkcije, tako da vam budu na svega par klikova daleko.
 
Kako besplatno do programa i ključa?
Posetite promotivnu stranicu! Kako bi bili u mogućnosti da vidite linkove za preuzimanje aplikacije i ključa za nju, morate se ulogovati ako imate račun, ili napraviti novi ukoliko ga nemate. Nakon logovanja kliknite na taster “Download” kako bi preuzeli aplikaciju. Skrolujte prema dole dok ne pronađete zeleni taster “Get Serial Code”. Kliknite na taj taster. Pojaviće se kod koji ćete ubaciti u polje RegCode na ovoj stranici. Popunite ostale tražene podatke i kliknite na taster “Register RegCode”. Na vašu email adresu ubrzo će stići email sa serijskim brojem za otključavanje ovog softvera. Promocija traje do 1 sat iza ponoći 30. marta.
NAPOMENA: Ovo je starija verzija programa. Najnovija je 2.30. Za više detalja o softveru posetite ovu stranicu.

0 comments:

Post a Comment