Sunday, April 8, 2012

The Man Who Invented the Twentieth Century [Kindle, EN]: The Story of Nicola Tesla by Dr. Robert Lomas - Besplatno

512J8CSG4QL._AA160_ Autor dela The Man Who Invented the Twentieth Century (Čovek koji je izumio dvadeseto stoleće) legitimno smatra da je naučnik srpskog roda Nikola Tesla bio najvažniji pronalazač koji je napravio moderni život mogućim, jednostavno zato što je njegovo insistiranje na tome da naizmenična struja koja omogućuje znatno lakši i jednostavniji prenos električne struje na daljinu, pobedi Edisonovu jednosmernu struju za koju je bilo potrebna skupa električna opremu u vidu velikog broja stanica jednosmerne struje koju je s druge strane mogao da proizvede samo jedan Teslin generator naizmenične struje.
Varničenje i pucketanje unutar njegovog zamračenog laboratorija, pri čemu su sijalice u Teslinim rukama 250px-Tesla3sjajile bio je spektakularan prizor u kojem je izgledao kao moderni bog munja i učinili su da  Edisonova tvrdnja o opasnosti od smrtonosne AC električne energije bude opovrgnuta na vrlo spektakularan način.
Tragedija je međutim u Teslinom samo-destruktivnom i naivnom odnosu s drugim naučnicima, finansijerima i državom. Tipično, na putu za SAD ukraden mu je novac, ali je uspeo nekako da se ukrca na brod objašnjavajući šta se dogodilo i dokazujući svoj identitet. Zatim, skoro je umro od gladi, jer nije imao novaca za hranu, a bio je previše ponosan da traži pomoć…
Ovo je samo deo priče koju ćete pronaći u Lomasovoj knjizi o našem velikom naučniku.

Kako besplatno do knjige?

Promocija je na Amazonu i knjiga će biti BESPLATNA vrlo kratko. Zato požurite! Da bi ste ovu knjigu kupili za 0 USD na Amazonu, morate biti registrovani. Ukoliko to već niste učinili, možete se registrovati besplatno i za svega 1 minut. Knjige možete držati i u Cloud-u, gde imate svoju ličnu biblioteku i gde se sve preuzete (kupljene) knjige smeštaju. Dakle ne morate ih download-ovati. Te knjige možete čitati u browser-u. Oni koji žele imati download-ovane verzije svojih knjiga i čitati ih offline mogu preuzeti Kindle aplikaciju za PC ili neki drugi uređaj. Link za besplatno preuzimanje ove knjige o Nikoli Tesli iz Kindle edicije nalazi se dole niže:

http://www.amazon.com/gp/product/B005991D3A/ref=nosim/?tag=hotukdeals-21

0 comments:

Post a Comment